Skip to Store Area:

Webwinkel Naam

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Parfumgebruik

Hoe Parfum te gebruiken:
Een geur die het hart raakt, is waarschijnlijk de eenvoudigste en zuiverste vreugde die we kennen.
Denk eens aan een zwoele zomeravond, de geur van een restaurant waar u net voorbij loopt, of nog persoonlijker, de geur van uw dierbaren. Het ruiken van een geur is een kortstondige ervaring, gewichtloos en weer snel vervlogen. Toch raakt het ons diep. Geuren halen herinneringen op. Van gezellig samenzijn, vakantie, eten noem maar op.
Een geur is voor een ieder herkenbaar en uiteraard héél persoonlijk.
Een parfum helpt u om u zelf herkenbaar te maken voor uw omgeving en geeft u zelf de vreugde van het dragen.
Wat is er leuker dan dat mensen u complimenteren dat u zo lekker ruikt?
U wordt herkenbaar voor uw omgeving en laat bij een ieder die met u in contact geweest is een herinnering na.
De zes gulden regels:
1. Géén dag zonder parfum.
2. Benut iedere gelegenheid om nieuwe parfums te ontdekken.
3. Welke geurlijnen bij u passen, kunt u alleen aan de hand van uw eigen gevoel bepalen.
4. Of een parfum voor u geschikt is, kunt u alleen met een test op uw huid vaststellen.
5. Gebruik nooit een parfum waarmee u zich niet voor de volle honderd procent lekker voelt.
6. Gebruikt u te veel of te weinig? Ga af op wat uw vrienden zeggen.

Parfum is dan ook uw droom in een flacon.
Helaas kunnen wij een geur niet vasthouden. We moeten dan ook van deze geur genieten op het moment dat we deze ruiken. Parfum is het puntje op de i van uw verschijning. Het kondigt uw komst aan en laat een herinnering van u achter. Niemand kan zich afsluiten van geuren. Ogen kun je sluiten, oren dichtstoppen, maar de neus zal altijd blijven werken.
Hoe iemand een parfum gebruikt is erg belangrijk. Een te sterke parfum is een aantasting van onze persoonlijke sfeer. De meeste mensen reageren daarom ook afwijzend op al te opdringerige geuren. Ook al wanneer een parfum voorzichtig wordt gebruikt en door de mensen niet bewust wordt waargenomen, kan het de schoonheid en elegantie van de draagster/drager van een bijzondere glans voorzien.

Géén dag zonder parfum.
Er zijn mensen die tegen deze regel zondigen. Vaak koopt men een dure parfum voor speciale gelegenheden. Men geeft er extra geld voor uit, speciaal voor dat ene moment. Voor vele mensen is het bezit van een goede parfum een kostbaar bezit. Men bewaart het voor wéér dat ene moment. Echter wat men meestal niet weet is dat een goede parfum maar beperkt houdbaar is. Deze beperking strekt zich weleenswaar uit tot een jaar, daarom is het raadzaam dat de parfum binnen dit tijdsbestek gebruikt wordt.

Hoe gebruikt men een goede parfum?
Véél mensen weten helaas niet hoe men een parfum moet gebruiken om het juiste bouquet te verkrijgen. Dit komt doordat het gebruik van parfum nooit goed wordt uitgelegd of geadviseerd. Wij leren vaak van onze ouders hoe wij een parfum moeten gebruiken. Ook zij hebben dit weer geleerd van hun ouders, en ga zo maar door. Helaas wordt dit vaak verkeerd aan ons doorgegeven, omdat ook zij dit verkeerd geleerd hebben. Wij reiken u nu een paar gouden regels aan. Als u zich aan deze regels houdt, zult u merken dat het gebruik van parfum een heel andere wereld voor u opent.

Regel 1.
Gebruik parfum altijd op een plaats waar de hartslag voelbaar is. Dit zijn dus de polsen, hals, decolleté knieholtes en elleboogholtes. De grootste fout die men altijd maakt, is om de parfum achter de oren te gebruiken. Dit is een oude Franse gewoonte die in de middeleeuwen altijd gebruikt werd. In de middeleeuwen waren de Fransen geschminkt met poeder. Omdat het veel werk was om dit op te brengen, liet men dit dus vaak op het gezicht. Conclusie, de hygiëne van deze mensen liet vaak te wensen over. Omdat de Fransen de gewoonte hadden om elkaar te begroeten met een kus en men door de slechte hygiëne niet zo lekker rook, deed men parfum achter de oren om het geheel te camoufleren. Wat men echter niet wist of nog steeds niet weet, is dat zich achter de oren diverse talgkliertjes bevinden. Als men hier parfum op doet, gaat de parfum anders ruiken dan hij behoort te ruiken. Dus nooit parfum achter de oren aanbrengen.

Regel 2.
Als men een parfum op de polsen aanbrengt, gaan de meeste mensen meteen wrijven. Als men vraagt waarom men dit doet, weet men dit meestal niet en krijg ik het antwoord "dat heb ik van mijn moeder geleerd". Het is absoluut niet te adviseren dat als u parfum aanbrengt op de polsen, om deze in te wrijven. Parfum wordt aangelengd met alcohol. Deze alcohol is nodig om de geur van de parfum te verspreiden. Zonder alcohol zou u de parfum niet kunnen uitdragen. Alcohol heeft echter ook een reinigende werking. Als u nu de parfum gaat uitwrijven over u polsen, komt er een lichte vervuiling vrij van uw huid, welke zich vermengt met uw dure parfum. Conclusie, uw parfum gaat geheel anders ruiken dan u gehoopt had.

Regel 3.
Parfum hoort men op de huid aan te brengen. Parfum is ook echter afhankelijk van deze huid. De huid heeft een bepaalde zuurgraad. Deze zuurgraad is afhankelijk van de gesteldheid van de persoon. Als men bijvoorbeeld medicijnen gebruikt kan dit van invloed zijn op de zuurgraad en uitstraling van uw huid. Sommige huidtypen verdragen geen parfum. Kan ik dan géén parfum meer gebruiken? Natuurlijk wel! U kunt uw favoriete geur in uw haar spuiten. Dit is absoluut niet schadelijk voor uw haar. Het voordeel is dat u zich in een wolk van parfum bevindt, wat u ook uitstraalt. Een andere mogelijkheid is, dat u de parfum op uw kleding aanbrengt. Een goede parfum zal géén vlekken achterlaten op uw kostbare kleding. Het is echter wel raadzaam om toch op te letten met donker gekleurde parfums. Dit zijn over het algemeen de wat zwaardere geuren.
Als u zich aan deze drie regels houdt, zult u zelf ervaren dat uw parfum langer op geur blijft en u de plezier ervan beleeft wat u verwacht had.

Hoe kunt u een parfum zelf beoordelen?
Ruik aan de betreffende geur niet te lang, maar wel geconcentreerd. Probeer daarna de volgende vragen te beantwoorden: zo spontaan mogelijk, zonder er lang over na te denken! Als op een vraag geen antwoord te binnen schiet, sla hem dan gewoon over.

1. Als deze geur een kleur zo hebben, welke kleur zou dat zijn?
2. Als deze geur een vorm zou hebben, hoe zag die er dan uit?
3. Als u deze geur zou kunnen betasten, hoe zou die dan aanvoelen?
4. Kunt u zich bij deze geur een bepaalde plek , een gebeurtenis of een foto voorstellen?
5. Hebt u bij deze geur een bepaald soort kleding in uw hoofd?
6. Ziet u bij deze geur een bepaald type persoon voor u?
7. Zou u deze geur willen gebruiken?

Dit zijn een paar richtlijnen hoe u een parfum zou kunnen beoordelen. Het allerbelangrijkste is dat u de parfum lekker vindt. Als u er maar gelukkig mee bent.

Goed ruiken?   

Een paar tips;

  • Zorg dat u weet wat u ruikt. Als u verschillende parfums tegelijk test, schrijf dan op welke u het meeste aanspreekt. Doe nooit gelijk een parfum op uw huid, maar eerst op een geurstrip. Dit voorkomt de teleurstelling dat u de verkeerde geur draagt, aangezien onze parfums lang blijven hangen.
  • Houd ook bij wat voor geur u heeft gebruikt, een Eau de Parfum of een Eau de Toilette. Deze soorten zijn heel verschillend van intensiteit, de mate waarin ze aanhouden en soms zelfs van geurkarakter.
  • Let niet alleen op de naam van de parfum, maar ook op het nummer. Veel parfumhuizen gebruiken tegenwoordig ook nummers. Sommige verpakkingen zien er dan hetzelfde uit, alleen de geur is anders.
  • Laat u niet verleiden door fabrikanten die zogenaamde benaderingen aanbieden. Sommige fabrikanten brengen helaas nepparfums uit in zogenaamde goedkopere verpakking. Vaak zit hier een chemische substantie in, die bij een ieder hetzelfde ruikt. Deze fabrikanten werken meerendeels met nummers en hebben een groot aanbod aan geuren. Ook de prijs is er naar.
  • Let goed op dat u het parfum niet ergens op de huid aanbrengt waar al een andere geur aanwezig is: hetzij van een parfum, hetzij van een zeep of creme van dezelfde geur. Layeren betekent dat u op de huid dezelfde geur gebruikt, in de vorm van een deodorant, douchegel of parfum.
  • Neem vooral de tijd voor het bepalen van uw favoriete geur. U weet dat u moet wachten tot de alcohol is verdampt, maar dat is nog niet voldoende. Parfums veranderen op de huid van geur. De geur die u eerst heerlijk vond, ontwikkelt later misschien een noot die u juist stoort of omgekeerd.
  • Bij het beoordelen van de mate waarin een parfum aanhoudt, moet u voorzichtig zijn. Zoals u weet is een neus snel moe. Snuif de geur kort open en gun uw neus steeds een moment rust.
  • Probeer vooral geconcentreerd te ruiken. Sluit uw ogen, en stel uzelf de vraag hoe u deze geur ervaart. Als u echt een parfum liefhebber bent, benut dan elke gelegenheid om parfums te testen. Elke maand verschijnen er wel weer ergens nieuwe geuren.

Wij hebben meer dan honderden soorten geuren in ons assortiment. Van licht bloemig tot zwaar oriëntaals. Ons assortiment zal daarom ook steeds uitgebreider worden en aangepast worden op de vraag van onze klanten. Wij leveren uitsluitend originele merkparfums die in de EU zijn samengesteld. Bijna alle bij de consument bekende merken hebben wij beschikbaar.